Kweepeer (Cydonia oblonga)

naamKweepeer
wetenschappelijke naamCydonia oblonga
algemene informatierozenfamilie, boom 3-4 m hoog, bladverliezend, bloeitijd mei
waar in het voedselbosboomlaag
gebruikvruchten
wetenswaardighedenNauw verwant aan de appel en de peer. Oorspronkelijk uit het gebied rond de Kaspische Zee. Kenmerkend is het ietwat donzige blad. Ook de vruchten kunnen een dons- of viltachtig laagje hebben. De vruchten zijn hard en niet rauw te eten. Gekookt hebben ze een lekkere frisse smaak. De vrucht, en met name de pitten, bevat van nature veel pectine (natuurlijk verdikkingsmiddel). Daarom kan er makkelijk een gelei of compote van gemaakt worden. De vrucht wordt als een delicatesse beschouwd, die in ons land meestal vooral in Turkse en Marokkaanse groentezaken verkocht wordt.
receptenkweepeermuffins
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *