Kruidlaag

In deze laag vinden we de meeste planten in het voedselbos. De kruidlaag draag bij aan de gezondheid van de bodem. De planten houden de bodem bedekt, waardoor vocht en voedingsstoffen beter wordt vastgehouden. De kruidlaag draagt bij aan de biodiversiteit. Bloemen en planten trekken insecten aan, en daar komen weer vogels, amfibieën en kleine zoogdieren op af. Sommige insecten hebben bepaalde planten nodig om eitjes op af te zetten (de zgn. waardplanten).
In deze laag staan bekende keukenkruiden (rozemarijn, tijm, salie), maar ook veel minder bekende eetbare planten.
De kruidlaag laten we zoveel mogelijk intact. Er wordt alleen gemaaid op plaatsen waar het nodig is. Hoog gras en andere hoge planten beschermen de jonge aanplant tegen felle zon en uitdroging.

Meer informatie over planten in de kruidlaag, klik op de afbeelding.

Rabarber

Rozemarijn

Tijm

Melde

Atriplex Hortensis

Citroenmelisse

Citroenverbena

Salie