Agenda

 • Werkdag voor vrijwilligers

  Werkdagen 2023
  Ook dit jaar hebben we elke tweede zaterdag van de maand een werkdag. Iedereen is welkom, of je nu groene vingers hebt of niet. Kennis van voedselbossen, natuur of werken in de tuin is niet per se nodig. Elke werkdag begint om 13:00 uur. We werken tot ongeveer 15:00 uur en sluiten de dag af met een workshop over een plant, boom of struik uit het voedselbos. En daar horen natuurlijk ook hapjes of drankjes bij die met die plant, boom of struik gemaakt worden.
  Aanmelden kan via de mail : voedselbosmariahoeve@gmail.com

  Werkdag 11 maart
  13:00 uur – 16:00 uur
  Het voedselbos komt uit de winterslaap. We gaan het terrein klaarmaken voor het nieuwe seizoen. Er kunnen nog wat bomen en struiken geplant, en we gaan nieuwe plantjes zaaien. Rond het insectenhotel worden bloemen en kruiden ingezaaid.
  In de workshop behandelen we de Aardpeer (ook wel Topinamboer of Jerusalem Artichoke genoemd).

  Werkdag 8 april
  13:00 uur – 16:00 uur
  Tijd voor groot onderhoud aan het terrein. De paden en de ontmoetingscirkel worden schoon gemaakt, het gras wordt gemaaid, we gaan lavagruis strooien, en de plantjes die we de vorige werkdag hebben gezaaid kunnen de grond in.
  Workshop : ontgiften (hoe de natuur helpt om je lijf gezond te maken)

  Werkdag 13 mei
  13:00 uur – 16:00 uur
  We werken in het voedselbos. Naast de gebruikelijke werkzaamheden kijken we hoe de bloesems en blaadjes aan de struiken en bomen groeien.
  Kinderactiviteit : bosbingo. Een speurtocht door het voedselbos, waarbij je vanalles leert over de dieren en planten in het voedselbos
  Workshop : thee maken van struiken en planten

  Werkdag 10 juni
  13:00 uur – 16:00 uur
  We gaan het voedselbos voorbereiden op de zomer. Er kan al geoogst worden (vlierbes, aalbes).
  Workshop : ra-ra-rabarber. Alles over deze wonderbaarlijke groente.

  Werkdag 8 juli
  13:00 uur – 16:00 uur
  Water geven, onderhoud en (hopelijk) lekker buiten werken in de zon.
  Workshop : nog niet bekend

 • Werkdag voor vrijwilligers

  Zaterdag 13 augustus 2022 | 13:00- 16:00 uur
  Na de vakantie moet er het één en ander gebeuren in het voedselbos. We gaan gras maaien, brandnetels weghalen en waar nodig de jonge fruitstruiken wat lucht geven. De zomerframbozen kunnen gesnoeid, net als de bessenstruiken. Verder gaan we wat stukjes grond rond de bomen klaar maken voor beplanting met bodembedekkers en andere planten.
  Rond een uur of drie bergen we het tuingereedschap op en gaan we gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Jan en Marjan zullen dan ook iets vertellen over hun plannen voor het najaar.
  Iedereen die wil komen helpen is welkom. Wel graag even aanmelden via voedselbosmariahoeve@gmail.com

Eerdere Activiteiten