Bomen planten, deel 2

Vandaag de losse eindjes van gister afgemaakt. Steunpalen en gietranden bij de bomen, de laatste stekellige struiken geplant, meidoorn in de grond gezet en nog wat kleine klusjes. De eerste twee lagen van het voedselbos – de kroonlaag en de hogere bomen – zijn nu klaar. Het geraamte van het bos staat. Een deel van de struiklaag is ook geplant. Met dank aan de mensen van Querqus Boomexperts en Bas van de Veer.

De takkenwal is een onderdeel van het ecosysteem van het bos. Dood hout biedt een woon-, schuil en voedselplaats voor insecten, kleine zoogdieren en vogels. De wal is ook een mooie natuurlijke afscheiding tussen het voedselbos en de ecologische zone.

We zijn nog lang niet klaar. 10 april is onze volgende werkdag. We gaan dan nog meer struiken en vaste planten plaatsen, bloemen zaaien en nog veel meer leuke klussen. Hou deze pagina in de gaten, en kijk ook op onze facebookpagina voor meer nieuws en foto’s.

6 antwoorden
 1. Anneloes Groot
  Anneloes Groot zegt:

  Wilbert, leuk filmpje over het prille begin van kennis over voedsel in de wijk .
  weet jij ook welke soorten bomen waar staan ?
  Is ook aardig om te volgen hoe ze zich ontwikkelen, bloem vrucht ed.

  Beantwoorden
  • Jan Morsch
   Jan Morsch zegt:

   Hi Anneloes, Marjan en ik hebben een plattegrond met alle bomen en struiken. Er zijn op het laatst nog wat bomen bijgekomen, dus niet alles staat op die plattegrond. Ik hou het verder wel bij, zo goed en kwaad als dat gaat, want van sommige struiken weet ik echt niet meer wat het is. Marjan had alle naamkaartjes van de struiken gehaald voor ik ze kon documenteren. We zien het wel als ze vruchten gaan dragen.

   Beantwoorden
 2. Heike
  Heike zegt:

  Hallo Jan, ik zie dat de tuin er nogal slecht bijstaat. Is het een idee om op korte termijn weer een dag aan de slag te gaan met onkruid/gras weghalen etc? Ik neem aan dat het niet de bedoeling is dat de bewoners zelfstandig aan de slag gaan, maar misschien vergis ik me daarin? Gr Heike

  Beantwoorden
  • Jan Morsch
   Jan Morsch zegt:

   Hallo Heike, Door de vakanties zijn we een tijdje niet in het voedselbos geweest. Zaterdag 11 september is er weer een werkdag, van 13:00 uur tot 15:00 uur. Daarna hebben we nog een informatieve bijeenkomst onder het genot van een hapje en een drankje. Je bent van harte welkom.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *