Aardpeer-venkel soep

Ingrediënten (voor 4 personen)
150 gr aardpeer
250 gr venkelknollen
1 eetl. boter
9 dl water
1 dl slagroom
1 bouillonblokje
1-2 eetl. Maïzena
1 tl gemalen venkelzaad
Versgemalen peper

Snij de stelen van de venkelknol, haal de harde buitenste schil er af. Halveer de knol en snij de harde kern eruit. Snij de knol in kleine stukken.
Boen de aardperen schoon en snij ze klein.
Doe de boter in de pan en laat smelten. Fruit de aardpeer en venkel een paar minuten in de gesmolten boter. Blus af met ongeveer de helft van het water. Voeg daarna langzaam de rest van het water toe.
Voeg blokje bouillon toe.
Breng aan de kook, en laat de aardpeer-venkels in ongeveer 12 minuten gaar worden op een laag vuur.
Voeg de slagroom toe.
Pureer de soep met een staafmixer (of iets dergelijks).
Zet de pan terug op het fornuis en breng terug aan de kook. Proef even en voeg het venkelzaad, peper en eventueel nog wat zout toe.
Meng ondertussen de maïzena met 1-2 eetlepels water en roer tot een glad papje ontstaat, zonder klontjes. Als de soep kookt kan je het papje in de soep gieten, terwijl je de soep roert!
Laat nog even een paar minuten zachtjes pruttelen.
Opdienen met een fijngeknipt venkelgroen (van de stengels), of met een paar druppels basilicum-, peterselie- of daslookolie, of met een beetje pesto.

recept bascillicumolie:

Stop wat blaadjes van de bascillicum in een blender, voeg een beetje zout en peper toe. Doe er olijfolie bij, tot de blaadjes onder staan. Laat de blender kort lopen. Voeg nog wat olie toe en zet de blender weer aan. Herhaal dit tot een mooi groene olie ontstaat waar je geen blaadjes meer in ziet. Voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
Dit kan ook met peterselie, het loof van wortels, daslookblad, bieslook en andere groene kruiden. Elke plant heeft zijn eigen smaak).
Druppel de olie vlak voor het serveren in de soep. Met een vork kan je leuke patronen in de soep trekken.)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *