Brandnetelkoekjes

Brandnetelblaadjes kan je bijna het hele jaar door plukken. Alleen in de wintermaanden zijn ze niet te vinden. Je plukt vooral de jonge topjes, met de verse blaadjes. Oude bladeren zijn stug en vezelig en niet zo lekker om te eten. Als je de brandnetels regelmatig maait, maken ze steeds nieuwe blaadjes aan, zelfs in het najaar nog. Droog de blaadjes, dan verliezen ze hun stekeltjes. Je kunt natuurlijk ook gedroogde blaadjes kopen, maar zelf plukken is wel zo leuk, mits je handschoenen aan doet tijdens het plukken.
Ik heb de blaadjes gebruikt om koekjes te bakken. Heel lekker en apart, als je mensen eens wilt verrassen met een wildplukreceptje.

Ingrediënten
125 gr boter
10 gr gedroogde brandnetelblaadjes
175 gr bloem
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout

Uitsteekvormpje

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden C. Snij de boter met twee messen in een beslagkom in kleine stukjes. Voeg de brandnetelblaadjes, bloem, suiker, vanillesuiker en het zout toe en kneed er een bal van.

Bestuif het werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0,5 cm.
Steek nu met het vormpje de koekjes uit het deeg.
Leg ze op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar, tot ze lichtbruin zijn.

Versier de koekjes met eetbare bloemetjes.

brandnetelkoekjes
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *