Hazelnootaartje
Een makkelijk te bakken taartje, waarin je de zelfgeraapte hazelnoten prima in kunt verwerken. Als je de hazelnoten al gekraakt hebt, heb je binnen een uur iets lekkers op tafel.
Ingrediënten
Voor 1 hazelnoottaart
- 100 gram boter
- 140 gram gehakte hazelnoten (met of zonder velletje)
- 140 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 140 gram fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- 100 ml room
- eventueel poedersuiker ter garnering
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt in een steelpannetje de boter en laat even afkoelen.
Rooster ondertussen de hazelnoten en maal ze fijn. Doe de gemalen hazelnoten in een ruime kom en voeg de bloem en een theelepel bakpoeder erdoor. Roer om met een houten lepel en voeg dan de suiker toe.
Daarna voeg je de natte ingrediënten toe: de eieren, de room en de gesmolten boter. Blijf roeren tot het geheel een mooie samenhang krijgt.
Dan giet je het deegmengsel in de springvorm. Zet de taart dan 35 – 45 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goed gerezen is en een mooie gouden kleur heeft. Haal hem uit de oven, laat even afkoelen, verwijder de vorm en laat op een rooster helemaal afkoelen. Je kunt de bovenkant bestrooien met poedersuiker.

Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!