Hazelnotenpasta, let’s go nuts

De hazelnoot groeit aan de hazelaar. Hoewel iedereen de nootjes kent, zullen maar weinig mensen ze herkennen als ze nog aan de boom hangen. Ze zitten dan in een soort beschermend tasje, waardoor de bruine buitenkant van de noot niet te zien is.
Hazelnoten zijn heel gezond. Geroosterd zijn ze goed te eten. Maar bijna iedereen eet ze liever als de zoete hazelnootpasta die in de winkels te koop is. Deze pasta kan je ook zelf maken.

Ingrediënten voor 1 pot
150 gr hazelnoten
25 gr cacaopoeder
25 gr honing
100 gr pure chocola
50 ml zonnebloemolie

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Ze hoeven niet bruin te worden, door het roosteren komen er extra smaken vrij.
Maal de noten glad in een keukenmachine. Je kan dit net zo fijn malen als je zelf wilt, Maar zeker 5 minuten malen.
Verwarm de honing kort in een bakje in de magnetron, tot het vloeibaar is. Voeg dit met de cacaopoeder en zonnebloemolie bij de gemalen hazelnoten. Mix het nog eens door elkaar.

Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit steeds per 10 seconden, roer de chocola dan even door en verwarm het opnieuw. (Au bain-marie mag natuurlijk ook.) Voeg de gesmolten chocola bij de gemalen noten en meng het geheel nog even door elkaar.

Giet de hazelnootpasta in een schone pot. Je kan het buiten de koelkast bewaren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *