Hazelnotenpasta, let’s go nuts

De hazelnoot groeit aan de hazelaar. Hoewel iedereen de nootjes kent, zullen maar weinig mensen ze herkennen als ze nog aan de boom hangen. Ze zitten dan in een soort beschermend tasje, waardoor de bruine buitenkant van de noot niet te zien is.
Hazelnoten zijn heel gezond. Geroosterd zijn ze goed te eten. Maar bijna iedereen eet ze liever als de zoete hazelnootpasta die in de winkels te koop is. Deze pasta kan je ook zelf maken.

Ingrediënten voor 1 pot
100 gr hazelnoten
75 gr donkere bastardsuiker
50 gr cacaopoeder
1 theelepel vanillesuiker
olie. Hazelnoot- of walnootolie geeft een notige smaak aan de pasta. Zonnebloemolie kan ook, dat heeft een neutrale smaak.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Ze hoeven niet bruin te worden, door het roosteren komen er extra smaken vrij.
Maal de noten grof in de keukenmachine. Ze hoeven nog niet tot poeder gemalen, het mogen nog kruimels zijn.
Voeg de bastardsuiker, cacaopoeder en vanillesuiker toe, en maal heel kort tot de ingrediënten goed doorelkaar gemengd zijn.
Voeg een scheut olie toe, en weer even malen. Herhaal dit tot je een gladde massa hebt. Het blijft een beetje korrelig, maar dat doet aan de smaak niets af.

Giet de hazelnootpasta in een schone pot. Je kan het buiten de koelkast bewaren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *