,

NL Doet 16 maart 2024 in het Voedselbos

De lente komt er aan, dus het wordt weer tijd om in het voedselbos aan de slag te gaan. Zoals gebruikelijk beginnen we het jaar met de landelijke actie NL-Doet van het Oranjefonds. Dit jaar is dat op zaterdag 16 maart.

Het is een echte werkdag. We gaan de zittingen van de bankjes vervangen door kunststof planken. De houten planken werden gebruikt om fikkies mee te stoken. Verder gaan we boven aan de helling palen in de grond slaan om fruitstruiken langs te leiden. De cirkel kan onkruidvrij gemaakt worden en er gaat nog wat plantgoed de grond in. Er liggen ook nog houtsnippers die op de paden uitgestort mogen worden. Verder is het een mooi moment om te bekijken hoe het voedselbos de winter is doorgekomen, wat er in de winter allemaal nog bijgekomen is aan bomen en planten en wat de plannen voor het komende jaar zijn.

De werkdag begint zoals gebruikelijk om 13:00 uur, Om 15:00 uur geeft Marjan een workshop over de geneeskracht van de calendula. Deelnemers kunnen een zalfje maken dat goed is voor de huid. Als je er bij bent op de 16e maart, laat het dan even weten via de mail.

Wegens omstandigheden gaan we onze vaste werkdagen verplaatsen naar de EERSTE zaterdag van de maand. Op de website staat een overzicht van alle data. De eerstvolgende werkdag is dus op zaterdag 6 april, van 13:00 uur tot 16:00 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *